'Droefgeestig'

Welkom bij Droefgeestig, een indrukwekkende en aangrijpende regie die het thema depressie en de pillensamenleving op een unieke manier belicht. In deze regie spelen Boas Rill en Jorem Mozes twee vrienden die in hetzelfde appartement wonen. De voorstelling begint als één van de vrienden thuiskomt in een overhoop gehaalde woonkamer en erachter komt dat zijn huisgenoot nergens te bekennen is. Al snel realiseert hij zich dat zijn vriend/huisgenoot zijn geheime 'stash' aan antidepressiva misschien wel heeft gevonden.

Wanneer hij zijn huisgenoot uiteindelijk vindt, ontstaat er een heftige ruzie tussen de twee vrienden die uitmondt in een fysiek gevecht. In een roes van woede vermoordt één van de vrienden zijn huisgenoot en verlaat vervolgens geschrokken het appartement. Het is een tragisch einde van een intense en meeslepende regie die je bij zal blijven.

Droefgeestig gaat dieper in op het thema depressie en de pillensamenleving en laat zien hoe ingrijpend deze problematiek kan zijn voor mensen die ermee te maken hebben. De regie laat zien hoe belangrijk het is om te praten over dit onderwerp en hoe gevaarlijk het kan zijn om te vertrouwen op medicijnen om depressieve gevoelens te onderdrukken.

Boas Rill en Jorem Mozes zetten beiden een indrukwekkende en overtuigende performance neer als de twee vrienden. Hun spel zorgt voor een intense en meeslepende ervaring voor het publiek. 

 

Concept & Regie: Nils Karssen 

Spel: Jorem Mozes, Boas Rill & Elena Migo.

Vormgeving: Nils Karssen

 

De voorstelling is opgenomen! Hier kun je hem terugkijken: